La CUP ha proposat un acord amb ERC, JxC i En Comú Podem com a condició si algú vol fer un grup conjunt al Congrés dels Diputats. Ho ha dit la cap de llista, Mireia Vehí, dos dies després que al debat de TV3 rebutgés l’oferta de la candidata de JxC, Laura Borràs, de fer un grup únic independentista. Aleshores, Vehí va dir que la proposta de Borràs no era cap “solució democràtica” perquè l’aritmètica actual no permetria aconseguir un referèndum pactat amb l’Estat.

Aquest dijous, però, els cupaires han posat una nova oferta sobre la taula durant l’acte central de la campanya, que s’ha fet on s’ubicava el mercat provisional de Sant Antoni. Vehí ha argumentat que estan disposats a arribar a un acord de quatre sempre que sigui a favor de l’autodeterminació i dels drets socials: “Aquesta és la unitat estratègica que proposem si algú vol formar un grup conjunt al Congrés”, ha dit.

“Volem un acord a quatre en contra de la repressió i també per fer del 10-N un plebiscit contra el règim, per fer un plebiscit constituent”

La cap de llista dels cupaires ha seguit amb la proposta d’un pacte a quatre que serveixi per fer de les eleccions del 10-N un “plebiscit constituent” contra el règim, que és “una trituradora de drets”, i ha llançat un missatge al govern català: “No hi pot haver unitat estratègica si ens envien els Mossos d’Esquadra i si ens retallen els drets”, ha sentenciat.

“Un règim en crisi i que vol morir mossegant”

El número dos de la CUP per Barcelona, Albert Botran, ha advertit que de les eleccions de diumenge només en pot sortir un “govern de supervivència” i de més repressió: “És un règim que està en crisi i que vol morir mossegant“, ha assegurat. Botran ha criticat que les opcions de govern a l’Estat espanyol són les “boques que treuen escuma” de Vox, Ciutadans i el PP o l’esquerra que “mira cap a un altre costat”, una situació que, segons el número dos de la CUP, és prova que el règim està en crisi.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]