Junts per Catalunya ha anunciat que denunciarà el ministre d’Exterior en funcions, Josep Borrell, a la fiscalia per prevaricació. Els independentistes volen saber si Borrell va donar “instruccions inconstitucionals” a l’excònsol espanyol a Edimburg (Escòcia) Miguel Ángel Vecino. Segons va denunciar Vecino (destituït pel mateix Borrell), tot el que feia com a cònsol era sota ordres del ministre d’Exteriors.

En el penúltim dia de la campanya de les eleccions generals 2019, la candidata al Congrés, Laura Borràs, ha justificat la denúncia perquè la fiscalia no ha actuat d’ofici davant de les “acusacions gravíssimes” de Vecino. El també candidat de JxC al Congrés i advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, ha assegurat que, amb la denúncia, JxC dona “l’oportunitat” a la fiscalia perquè “desmenteixi Pedro Sánchez i demostri que no està subjecta” al Govern espanyol.

Borràs: Torra pot entrar i sortir del Parlament “quan vulgui”

Laura Borràs també s’ha referit a les filtracions de part del sumari de l’operació Judes per dir que no li mereixen “cap confiança”. “El sistema judicial espanyol té escassa credibilitat”, ha dit. I ha argumentat que el president del Govern, Quim Torra, pot entrar i sortir del Parlament “quan vulgui”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]