Ada Colau Alfred Bosch

El ple de divendres a l’Ajuntament de Barcelona viurà el comiat d’Alfred Bosch com a regidor després que hagi estat nomenat conseller d’Acció Exterior de la Generalitat. Bosch, que prendrà possessió a primera hora del matí, intervindrà en la part final de la sessió, de manera que assistirà al ple ja com a conseller. Bosch relleva Ernest Maragall, que ERC va triar com a candidat a les eleccions municipals del 2019.

Bosch és el vuitè regidor que deixa l’Ajuntament en aquest mandat. En els darrers tres anys i mig han deixat el consistori regidors de tots els partits excepte el PSC. Igual que Bosch, Joaquim Forn (PDeCAT) va renunciar per ser conseller. Sònia Sierra (Cs), per anar al Parlament, i Raimundo Viejo (BComú) i Àngels Esteller (PP), per anar al Congrés dels Diputats. Antoni Vives (CiU), Josep Garganté (CUP) i Maria José Lecha (CUP) van deixar la primera línia política.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Segueix el ple de novembre en directe” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/plenari-municipal-novembre-2018/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Nova taxa a bicis i motos de lloguer

En la part executiva, el ple ha d’aprovar de manera inicial una nova taxa per a les empreses de bicicletes i motos compartides (bici i moto “sharing”) que ocupen la via pública. La taxa serà de 71,51 € per vehicle a l’any. En el debat a la Comissió d’Economia de la setmana passada, BComú, ERC i el PSC hi van votar a favor, mentre que el PDeCAT ho va fer en contra. La resta es van reservar el vot fins al ple.

Medalla d’Or a Montserrat Caballé

El ple aprovarà per àmplia majoria atorgar la Medalla d’Or de la Ciutat, a títol pòstum, a la soprano Montserrat Caballé, que es va morir a l’octubre. En la votació prèvia en comissió hi van donar suport tots els grups excepte la CUP. En la sessió de control al govern el PSC demanarà que es dediqui un carrer a Caballé i un altre a Freddie Mercury al parc de les Glòries en record de la cançó ‘Barcelona’, del 1988.

Propostes de l’oposició

El PDeCAT vol forçar un grup de treball amb veïns afectats per la nova xarxa de bus. Cs busca el compromís pressupostari del govern amb els menors sense casa, mentre que ERC reclama resoldre el conflicte laboral al servei de teleassistència. El PSC vol una comissió per impulsar un pacte polític i ciutadà sobre el 22@. El PP preguntarà a l’alcaldessa sobre el pressupost municipal del 2019, i la CUP denuncia derivacions dels serveis socials a la fundació Pro Vida.