Alfred Bosch

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat el nomenament d’Alfred Bosch com a nou conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, en substitució d’Ernest Maragall. Bosch prendrà possessió del càrrec aquest divendres a les 9 h en un acte al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. En una piulada a Twitter, Torra agraeix “la feina feta” a Maragall i dona la benvinguda a Bosch “en un moment en què explicar-nos al món és més important que mai”.

També en una piulada a Twitter, Alfred Bosch ha dit que afronta el repte “amb el màxim respecte i il·lusió”. El nou conseller afegeix que té una “sensació d’interinatge” perquè considera que el seu lloc l’hauria d’ocupar Raül Romeva.

El fins ara líder municipal d’ERC a l’Ajuntament ja ha presentat la renúncia com a regidor. Aquest divendres té previst assistir al plenari per acomiadar-se en el nou paper ja de conseller. Amb la marxa al govern, es culmina el procés de substitució del candidat d’ERC a les eleccions municipals del 2019. Bosch va guanyar les primàries al març, però al setembre va renunciar després que el partit oferís a Ernest Maragall ser l’alcaldable a Barcelona.