La plataforma Compromís per Barcelona s’ha presentat aquest dijous amb l’objectiu de “recuperar el projecte de ciutat i posar Barcelona al centre de les prioritats” de cara a les eleccions municipals del 2019. Amb aquesta finalitat, el moviment impulsarà el projecte Primàries d’idees, que inclou set debats sectorials oberts a la participació ciutadana, des d’on recollir “idees que es puguin convertir en un projecte políticament i cívicament atractiu”.

El jurista i exrector de la UPF, Josep Joan Moreso, ha conduït l’acte i ha definit la plataforma com “oberta i transversal”, tot i que ha reconegut que està lligada a l’obra del PSC a la ciutat durant els últims 40 anys. “No ho amaguem”, ha dit, i ha defensat que “cal una reflexió oberta que posi la ciutat com a prioritat per davant de projectes exclusivament personalistes o l’intent de convertir Barcelona en camp de batalla del procés” .

La plataforma d’òrbita socialista està formada per un grup de professionals de la ciutat vinculats a diversos sectors, entre els quals, Josep Joan Moreso (jurista i exrector de la UPF), Anna Balletbò (exdiputada del PSC), Xavier Marcé (exdirector de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona), Lluís Rabell (exdiputat de Catalunya en Comú – Podem), Gonzalo Bernardos (professor d’Economia de la UB) i Ignasi Guardans (exdiputat al Parlament Europeu per CDC).