24 hores després d’anunciar que marxa del govern per dedicar-se exclusivament a la cursa electoral per a les municipals del 2023 a Barcelona, Jaume Collboni ha advertit Colau que “els pactes s’han de complir de la A a la Z”. En una entrevista a TVE, ha reclamat que Laia Bonet assumeixi el càrrec de primera tinenta d’alcaldia amb les mateixes condicions que ell l’ocupava. Ha assegurat que “el PSC serà al govern fins al final”, però sempre que “es compleixi l’acord”. “Demanaria sentit comú i complir els acords si no volem que es compliquin les coses més”, ha dit.

Tot plegat després que Colau, a la Cadena SER, hagi assegurat que Bonet “assumirà les funcions” del càrrec, però que no canviarà el cartipàs municipal. El motiu, diu, és la despesa econòmica i de temps que això suposa quan només queden “tres mesos hàbils de legislatura”.

Unes paraules que sembla que no han agradat Collboni, que ha dit que “espera tenir una conversa assossegada amb l’alcaldessa per parlar d’aquest traspàs”.

Collboni “no farà d’oposició”

Collboni ha afirmat que marxa del govern per poder explicar el seu projecte sobre Barcelona “amb més llibertat” i no “per fer d’oposició”. El líder socialista ha reivindicat la feina del PSC al consistori. “La presència del PSC ha permès tenir quatre pressupostos”. “Ha donat estabilitat al govern municipal i ha fet polítiques en positiu que sense el PSC no haguessin estat possible”. Ha posat com a exemple l’augment d’agents de la Guàrdia Urbana, la Copa Amèrica de Vela, la transformació del 22@ o el Mobile World Congress.

El missatge de WhatsApp

Collboni també s’ha referit al missatge de WhatsApp que va enviar a Colau per anunciar-li que marxava. Assegura que abans li va trucar. “Abans d’un missatge es fa una trucada i si la trucada ni es contesta s’envia un missatge”, ha dit. L’alcaldessa ha explicat que en un primer moment no va veure que tenia una trucada perduda de primera hora del matí. “Soc mare de dos nens petits”, ha dit en comentar que a primera hora es dedica a atendre els seus fills. “Després vaig escoltar les notícies i li vaig enviar un whatsapp dient-li que em semblava poc seriós”, ha explicat.