Collboni i Colau

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha comunicat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que marxa del govern amb un missatge de WhatsApp. Colau ha conegut la renúncia del líder socialista aquest dilluns a les 7.45 h. Collboni ha explicat que primer ha trucat per telèfon a Colau, però com que no hi ha pogut parlar, li ha enviat un missatge de Whatsapp. “Espero tenir una conversa amb tranquil·litat amb l’alcaldessa”, ha afirmat aquest dilluns al migdia.

La via per traslladar la decisió a l’alcaldessa ha estat blanc de crítiques de, per exemple, el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí. Al seu parer, “la decisió és errònia i les formes ho empitjoren“. I afegeix: És inexplicable, una altra volta de cargol”.

Segons ha dit el mateix Collboni, plega de l’Ajuntament per centrar-se en les eleccions municipals que es faran el 28 de maig.

La marxa de Collboni no implica la resta de regidors socialistes que formen part del govern municipal, que continuaran exercint les seves responsabilitats fins al final del mandat. En el lloc del líder socialista entrarà com a regidora de l’Ajuntament la següent de la llista del PSC, Núria Carmona.

La decisió ha provocat les reaccions dels diferents grups polítics municipals. Els principals afectats, els comuns, veuen “irresponsable” la sortida de Collboni: “Són els nervis per les enquestes”, han apuntat.