La renúncia de Jaume Collboni a les seves responsabilitats a l’Ajuntament de Barcelona per centrar-se en la cursa per a les eleccions municipals 2023, ha suposat una sorpresa per als socis de govern, Barcelona en Comú.

La formació d’Ada Colau ha reaccionat a l’anunci a través de Jordi Martí i Grau. En una piulada a Twitter, el tinent d’alcalde de Cultura ha criticat la decisió: “Que un primer tinent abandoni el govern de Barcelona per fer campanya contra el govern del qual ha format part quatre anys és irresponsable i poc creïble”, ha dit.

Martí també creu que “els nervis de la darrera enquesta publicada juguen males passades”. El responsable de Cultura ho ha dit en referència a l‘enquesta del diari de ‘La Vanguardia’, que donava com a guanyador Xavier Trias i que situava per sobre del PSC els comuns pel que fa al percentatge de vot.

Missatge de calma: “Continuarem governant amb normalitat, decisió i fermesa”

En una roda de premsa convocada al migdia, Martí ha reiterat les idees expressades a les xarxes socials i hi ha afegit un missatge de tranquil·litat. Explica que “el govern amb el conjunt de regidors continua al capdavant de la seves responsabilitats, compromesos amb la ciutat i els barcelonins, molt al davant de qualsevol càlcul electoral”. I, en aquesta línia, assegura que “continuarem governant amb normalitat, decisió i fermesa”. De fet, creu que “el pas enrere de Collboni tindrà poques repercussions en el govern quotidià”. 

Sobre una possible sortida del tot el PSC del govern, ha estat clar: “No trencarem cap acord amb un grup per governar i menys a quatre mesos de les eleccions”.

Colau se n’ha assebentat per WhatsApp

L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha assabentat de la renúncia de Collboni a través de WhatsApp. El fins ara primer tinent d’alcalde li ha enviat un missatge a primera hora per explicar-li la seva decisió. Un gest que, per Martí, és “inexplicable”. Al seu parer, “si la decisió ja és errònia, les formes ho empitjoren”.

Per Maragall, “és una manera de treure’s responsabilitats”

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, també ha criticat l’anunci de Collboni. En una entrevista a SER Catalunya, ha assegurat que la marxa del socialista “és una manera desesperada de treure’s de sobre les responsabilitats que comparteix aquests quatre anys” amb Colau.