Jaume Collboni i Laia Bonet

La tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, es farà càrrec de les responsabilitats de Jaume Collboni a l’Ajuntament de Barcelona després que el líder socialista hagi renunciat a continuar com a primer tinent d’alcaldia per centrar-se en les eleccions municipals de Barcelona 2023. Bonet és ara també regidora de Mobilitat i presidenta de TMB. Tot i la proposta del PSC, és l’alcaldessa, Ada Colau, qui té la potestat de nomenar regidors i reordenar el cartipàs.

De la primera tinència de Collboni en depèn B:SM, l’empresa més important del consistori. En una compareixença aquest dilluns, el líder del PSC ha assegurat que malgrat que ell marxi la resta de regidors seguiran al govern municipal: “Complirem amb la paraula donada i els compromisos”. La renúncia de Collboni es farà efectiva l’1 de febrer. En el seu lloc entrarà com a regidora la següent de la llista del PSC, Núria Carmona.

Tornar a l’Ajuntament com a alcalde

Jaume Collboni ha assegurat que pren la decisió de deixar el govern municipal i l’Ajuntament per centrar-se al 100 % en la seva candidatura com a alcaldable. Afirma que vol liderar “la majoria del canvi” i que necessita temps per dedicar-se a la cursa electoral “amb llibertat”. “Inicio un nou camí”, ha explicat Collboni, “per centrar-me en exclusiva en la candidatura a l’alcaldia de la ciutat de Barcelona”.