Ernest Maragall (ERC) ha carregat aquest divendres contra l’alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, que planteja un pacte de govern amb els partits d’esquerres, també el PSC: “Sembla que Ada Colau i Jaume Collboni s’hagin inscrit al registre de parelles de fet polítiques”. El republicà, a més, ha qüestionat: “Diu seriosament que podem compartir govern amb un partit que ens reprimeix?”, i ha lamentat que “no la sentim protestar gaire” pel fet que Oriol Junqueras i Joaquim Forn siguin a presó.

Hores abans, Maragall ja havia explicat al programa ‘bàsics’, de betevé, que veu “més clar que mai” governar en solitari després de les eleccions municipals del 2019. Per això ha instat els seus simpatitzants a “oblidar i no creure les enquestes” —la majoria el veuen vencedor dels comicis, frec a frec amb BComú. Ara bé, l’alcaldable sí que ha admès creure “el que em diuen pel carrer” i per això ha sentenciat: “Em sento convençut que podem guanyar el 26-M a Barcelona”.

Un gran equipament de ciutat a Nou Barris

Maragall ho ha explicat des d’un acte a la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta, al costat del diputat republicà al Congrés Gabriel Rufián i la senadora d’ERC Ana Surra. Tots dos han mostrat el seu suport a Maragall i Rufián ha traslladat un missatge d’Oriol Junqueras: “Que l’independentisme i el republicanisme guanyin els seus carcellers”, tal com  —ha dit— va passar en les eleccions generals del 28-A.

Més enllà d’això, Ernest Maragall ha aprofitat l’acte a Nou Barris per assegurar que “Barcelona té un deute amb el districte en dignitat”. El republicà s’ha conjurat per “saldar aquest deute”: “Que Nou Barris tingui d’una vegada per totes un gran equipament de ciutat”. No n’ha donat més detalls, però ha explicat que n’estudiarà la ubicació al passeig de Valldaura i que estarà “obert i disponible” per a les entitats i associacions del barri.

Més noms LGTBI als carrers de Barcelona

Abans de l’acte amb els veïns de Nou Barris, Elisenda Alamany (número dos a la llista) ha desgranat les mesures d’ERC en l’àmbit LGTBI, amb motiu del Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia. En aquest sentit, ha explicat que els republicans han acordat el Compromís LGTBI i contra l’Homofòbia, un document amb 12 mesures (com crear regidories sobre la matèria o impulsar accions de sensibilització).

A banda del compromís —que té abast català—, a Barcelona els republicans proposen “visibilitzar la realitat a través del nomenclàtor de la ciutat”. Així, Elisenda Alamany ha explicat que volen posar més noms de persones i esdeveniments relacionats amb el món i la lluita LGTBI als carrers de Barcelona. També ha promès que si arriben a l’alcaldia, l’Ajuntament “serà acusació particular en tots els casos d’LGTBIfòbia” que passin a la ciutat.