L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha posposat la reunió que tenia previst mantenir aquest dijous amb l’exalcaldessa i presidenta del Grup Municipal de BComú, Ada Colau. La trobada havia de servir per explorar un possible pacte de govern després de mesos de desacords entre el PSC i els comuns. S’havia de celebrar a última hora del matí, però finalment, segons ha avançat Europa Press de fonts de BComú, Collboni l’ha ajornada.

Segons detallen les mateixes fonts, l’última reunió entre l’alcalde i la líder dels comuns va ser a l’octubre i des d’aleshores han tingut converses informals. Collboni va dir aquest diumenge que les trobades per parlar sobre la governabilitat de la ciutat s’han de mantenir amb “una certa discreció”. De fet, fonts municipals prefereixen no revelar amb detall amb qui es reuneix l’alcalde.

La trobada forma part de la ronda de converses que Collboni manté per abordar tant la governabilitat de la ciutat com els pressupostos municipals per al 2024 —ara prorrogats per falta d’entesa. De moment, el grup amb qui més ha parlat és el de TriasxBCN, mentre que els comuns denuncien que no tenen “cap espai formal de diàleg”.