L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, continua mantenint-se equidistant sobre amb qui té més possibilitats d’arribar a un pacte de govern, si amb Xavier Trias o amb Ada Colau. En una entrevista al ‘Cafè d’idees’, de TVE, ha assegurat que “l’orientació del govern serà progressista i les polítiques seran progressistes”, però a continuació ha afegit que “qui ho garanteix és l’alcalde”, i que “el que és rellevant és que s’acorda”. Collboni diu que s’entén tant amb Trias com amb Colau, i ha ironitzat afirmant que “no sempre els matrimonis són per amor”.

L’alcalde ha negat que l’anunci d’Ada Colau de quedar-se a Barcelona perjudiqui una possible una entesa entre el PSC i BComú. “No és un obstacle”, diu Collboni i afegeix que “l’acord té a veure amb els continguts i no tant amb les persones”. També desvincula el paper de Junts al Congrés dels Diputats d’un possible pacte amb TriasxBCN, i nega que l’alcaldia de Barcelona pugui formar part d’una negociació amb el PSOE. “Els pactes comencen i acaben a Barcelona”, conclou.

L’alcalde demana “baixar el to”

Sobre les negociacions, Collboni assegura que s’estan reunint “constantment” amb uns i altres, a diferència del que critica BComú. De fet, l’alcalde els fa una petició a tots dos, tant als comuns com a TriasxBCN. “Jo demanaria que baixessin una mica el to”, ha dit en relació amb la reprovació a l’alcalde del darrer plenari. “Per contribuir a la governabilitat és millor allargar la mà i un somriure que una mala cara”, ha reclamat.

Barcelona tindrà un alcalde de nit

En aquesta entrevista, l’alcalde també ha anunciat que Barcelona tindrà un alcalde de nit. Aquesta figura serà una de les novetats del nou govern municipal que sorgeixi de l’acord amb BComú o TriasxBCN. El nou càrrec farà de mediador i coordinarà l’activitat de la ciutat durant la nit, especialment en l’àmbit de la cultura i l’oci nocturn. Aquesta és una figura que ja funciona en altres ciutats com Nova York o París.

La connexió del tramvia, pel mandat vinent

Sobre els projectes de ciutat, Collboni ha explicat que la prioritat del govern és “invertir als barris”. “L’Eixample ara el deixarem descansar”, ha dit quan se li ha preguntat per les obres de connexió del tramvia per la Diagonal. L’alcalde defensa el projecte tot i que argumenta que ara no està inclòs al pressupost, fet que el relega al proper mandat.

L’alcalde també ha assenyalat els furts i la reincidència com un dels principals problemes de la ciutat. En aquest sentit, ha dit que té previst parlar amb el ministre de Justícia, Félix Bolaños, per demanar-li un increment de la planta judicial que permeti fer més judicis ràpids.