L’exalcaldessa i presidenta del Grup Municipal de BComú, Ada Colau, ha refermat la seva voluntat de quedar-se a Barcelona “en el càrrec que sigui” per “defensar el projecte de transformació” que van impulsar els comuns en els dos mandats de Colau com a alcaldessa. En una entrevista a ‘El suplement’, de Catalunya Ràdio, Ada Colau ha insistit que “seguiré treballant per aquesta ciutat en la funció que sigui” i no ha descartat fer-ho com a tinenta d’alcaldia del govern municipal de Jaume Collboni (PSC).

En aquest sentit, la líder dels comuns a Barcelona ha recordat que ja va descartar marxar a Madrid com a ministra del govern de Pedro Sánchez i que ara també ha tombat la possibilitat d’anar al Parlament Europeu.

Em quedo a Barcelona, això està claríssim. Si esgotaré el mandat o no, ho decidirem amb el partit”
Ada Colau, presidenta del Grup Municipal de BComú

Reunió Collboni-Colau aquest dijous

Un dels factors que serà determinant per veure quin rol juga Colau els propers mesos o anys és l’estratègia de pactes que vulgui seguir l’alcalde Collboni. Precisament, en el transcurs de l’entrevista Ada Colau també ha explicat que aquest dijous es reunirà amb Jaume Collboni, una trobada a dues bandes que podria començar a dibuixar l’escenari d’acords de govern i que arriba dos mesos després de l’última reunió que van tenir la líder dels comuns i el líder dels socialistes.

Tot i que l’exalcaldessa ha titllat de “decebedor” el fet que fins ara no hi hagi hagut contactes, els comuns aniran a la trobada per insistir en la proposta de fer un tripartit d’esquerres entre el PSC, BComú i ERC —ara encapçalada per Elisenda Alamany— que sumaria 24 regidors (tres per sobre de la majoria absoluta). Ara bé, Colau es trobarà al davant amb un alcalde Collboni que, a parer seu, “fins ara ha fet més gestos de complicitat amb Xavier Trias que amb nosaltres”.

Colau, candidata a l’alcaldia el 2027?

Més a llarg termini, Colau no ha descartat repetir com a candidata dels comuns a les eleccions municipals del 2027. Tot i admetre que “per això encara queda molt de temps”, la líder de BComú ha assegurat que serà el partit qui decidirà si ella torna a ser la cap de llista o si “apareix un candidat extraordinari” a qui —ha dit— donarà tot el seu suport. En tot cas, l’exalcaldessa ha reblat que “ara el que necessita Barcelona és un acord d’esquerres fort i sòlid” per consolidar el llegat dels seus dos mandats.