Després del parèntesi de les festes de Nadal, l’alcalde, Jaume Collboni, ha concretat aquest dilluns que aquesta setmana reprendrà les converses per formar govern de coalició a l’Ajuntament de Barcelona. Collboni ha reiterat la voluntat de tenir un pacte que permeti aprovar també el pressupost municipal “abans de la primavera”. L’Ajuntament ha començat el 2024 amb els comptes prorrogats.

L’alcalde ha dit que parlarà amb els grups disposats a afavorir la governabilitat de la ciutat, en al·lusió a Trias per Barcelona, Barcelona en Comú i Esquerra. Collboni ha descartat que durant aquests últims dies les negociacions hagin avançat amb un grup més que amb un altre: “Som on érem”. D’aquesta manera, ha replicat informacions que donaven per fet un pacte amb TriasxBCN que l’exalcalde també va desmentir.

Som on érem: el meu compromís com a alcalde de Barcelona és que abans de la primavera tindrem govern de coalició i tindrem pressupostos”
Jaume Collboni, alcalde de Barcelona

Des de fa sis mesos el PSC governa en minoria a l’Ajuntament amb 10 regidors. Fins ara, TriasxBCN i els comuns són els que més han apressat l’alcalde perquè triï soci i es decanti per un grup o un altre. Al desembre, els de Xavier Trias van explicar que hi havia converses setmanals amb el PSC per explorar un pacte de govern i els comptes, però dies més tard van denunciar que no s’estava avançant.

Per la seva banda, el grup d’Ada Colau insisteix que no hi ha converses formals amb els socialistes per negociar un pacte de govern i en l’últim plenari van denunciar paràlisi. Si Collboni acaba escollint Trias, els dos grups sumarien majoria absoluta. Si, en canvi, opta per pactar amb els comuns, es quedaria a dos regidors de la majoria i caldria el suport d’ERC, que ha renovat lideratge amb Elisenda Alamany.