El candidat del PSC a les municipals, Jaume Collboni, ha participat aquest dissabte en un debat sobre treball a la seu del partit al carrer Consell de Cent de Barcelona. L’ha acompanyat el secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, amb qui ha compartit algunes visions sobre la situació laboral dels barcelonins. Atribuint-ho, precisament, al seu passat sindicalista, Collboni ha assegurat que la millora de les condicions laborals i la reducció de l’atur són un dels objectius principals en la seva campanya per les properes eleccions del maig.

Tant Álvarez com Collboni han assegurat que els preocupa especialment la situació en la qual es troben cinc milions d’espanyols que, tot i estar actius en el mercat laboral, no arriben al salari mínim establert. En aquesta línia, Collboni ha assegurat que és clau que “el govern de la ciutat sigui amic de l’economia, no adversari, com ha passat els últims mesos”. El socialista considera que la marxa de grans empreses del territori català pot esdevenir clau en el deteriorament de la situació laboral dels barcelonins.

Per altra banda, el candidat del PSC ha posat molt d’èmfasi en l’erradicació de l’atur juvenil. Jaume Collboni creu que la formació professional ha d’esdevenir una de les solucions més factibles per reduir-lo i ha assegurat que “les empreses no troben joves formats en mà d’obra”. Una situació que, sumada a l’excés de titulats universitaris, dona lloc a un desajustament en l’oferta i demanda de la formació i les oportunitats laborals.

Retrets a l’actual govern municipal

Collboni ha definit el govern de Colau com un dels principals responsables de la preocupant situació laboral que viu actualment Barcelona. D’una banda, ha declarat que la solució passa per “establir un govern que respecti les normes i drets laborals“. El socialista ha lamentat que avui dia la ciutat es vegi immersa en un constant de “saltar-se les normes”. Ha assegurat que això no només perjudica el mercat laboral, sinó d’altres dels principals problemes de la ciutat com la seguretat o la falta de civisme.

En aquest sentit, també ha estat crític amb la gestió del fenomen de la  venda a la manta. Collboni ha titllat d’aberració que un partit d’esquerres com Barcelona en Comú hagi optat per crear un sindicat laboral de manters. El candidat ha afirmat que “el que tindrà com a primera conseqüència és una situació d’explotació laboral de les persones que treballen al ‘top manta'” i ha afegit que “és una manera d’emprendre la lluita contra la precarietat laboral de la pitjor manera possible: donant-hi carta de naturalesa“.