El candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls vol que Barcelona torni a organitzar uns jocs olímpics d’estiu l’any 2032. La data coincideix amb el 40è aniversari dels jocs del 1992. Valls ha assegurat que Barcelona té “cultura olímpica” i els equipaments necessaris per als jocs. Per tirar endavant aquesta nova aventura, el candidat també ha reclamat consens polític amb l’Estat i la Generalitat.

La proposta de Manuel Valls irromp en ple debat sobre els jocs d’hivern del 2030. El candidat de la plataforma Valls BCN 2019, que té el suport de Cs, ha dit que vol explorar les dues cites olímpiques i “apostar pel millor projecte” per a la ciutat. Valls ha explicat que té anotada a l’agenda una reunió amb el Comitè Olímpic Internacional per valorar les candidatures. “Fins que les coses quedin obertes, vull examinar les dues possibilitats”, ha afirmat.

Manuel Valls ha admès que els jocs d’hivern són bons per a Barcelona, els Pirineus, Catalunya i l’Aragó, però ha admès que uns jocs d’estiu “donen més força a la ciutat”. Amb tot, el candidat ha dit que si els jocs d’hivern avancen, s’haurà de renunciar als d’estiu. El que sí que ha descartat Valls és l’exposició universal per al 2030, que va plantejar Jaume Collboni (PSC), perquè diu que no es pot optar a les dues coses alhora.

Una ciutat “amiga dels negocis”

Valls ha parlat dels jocs olímpics en una conferència organitzada per la Cambra de Comerç. En un discurs de caire econòmic, s’ha descrit com “el candidat dels talents” i ha apostat per una ciutat “business-friendly”, amb menys traves burocràtiques i reducció d’impostos. També ha anunciat un consorci de promoció comercial, la revisió del pla d’allotjaments turístics i eliminar la reserva del 30 % per a habitatge protegit.