La plataforma Compromís per Barcelona dona suport a la candidatura de Jaume Collboni a les eleccions municipals del 2019. Més de 300 personalitats de la societat civil han fet pública la seva aposta pel candidat socialista, a qui consideren el canvi que necessita la ciutat. Alguns dels adherits a la plataforma que fan costat a Collboni són la directora de Barcelona Oberta, Núria Paricio; l’economista Gonzalo Bernardos; la jurista Erika Torregrossa, i el sindicalista Jordi Carmona, entre d’altres.

Tots aquests professionals, provinents d’àmbits com la política, l’economia o el món judicial, asseguren que Barcelona ha perdut força en els últims anys a causa de la crisi econòmica, del govern d’Ada Colau i del procés independentista. També diuen que el govern de Barcelona en Comú ha fracassat en àmbits com la seguretat, l’habitatge o la cultura.

En aquest sentit, la plataforma defensa que una alcaldia liderada per Jaume Collboni pot revertir la situació i convertir Barcelona en una ciutat “imparable, cosmopolita i oberta al món”. Durant la presentació del manifest fundacional de l’entitat, els seus integrants volen que la ciutat recuperi “l’esperit olímpic” de la Barcelona del 1992.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Eleccions municipals del 2019 a Barcelona | Últimes Notícies” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/eleccions-municipals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

El candidat del PSC ha agraït el suport de Compromís per Barcelona i s’ha compromès a impulsar les demandes que la plataforma ha inclòs al manifest. Per exemple: fer complir la llei, dotar la ciutat de major autonomia, garantir el turisme de qualitat i apostar per la col·laboració publicoprivada.

Evitar una Barcelona “subordinada a l’independentisme”

Durant l’acte, Jaume Collboni s’ha mostrat esperançat i optimista a aconseguir l’alcaldia de Barcelona per evitar, diu, “una Barcelona subordinada a l’independentisme” i a gent que “vol fer experiments de laboratori“.

“No només seré el candidat socialista, sinó també el de la gent que vol que tornem a ser Barcelona”

Compromís per Barcelona ha mostrat el seu suport a Collboni amb l’eslògan “Menys lio + COLLBONI”, imatge dissenyada per Javier Mariscal. El jurista Joan Josep Moreso ja va assegurar durant la presentació oficial de la plataforma que Compromís per Barcelona està lligat a l’obra del PSC a la ciutat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Llista de candidats a les eleccions municipals del 2019 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]