El candidat de JxC a l’alcaldia, Joaquim Forn, ha assegurat que tot i ser en presó preventiva “no renuncio a res” i tampoc “no renuncio a ser l’alcalde” si guanya les eleccions municipals del 26 de maig. Forn ho ha dit a través d’una carta que ha llegit la seva dona, Laura Masvidal, durant la posada de llarg de la candidatura de JxC, aquest dijous al vespre, al Casino l’Aliança del Poblenou.

En l’escrit, Forn ha reivindicat el llegat de Xavier Trias i, de fet, li ha demanat “que ens segueixis ajudant i aconsellant”. A banda del cap de llista, en l’arrencada de motors de la precampanya també hi han participat Elsa Artadi (número dos), Neus Munté (número tres) i Ferran Mascarell (número quatre). Artadi, que serà la cara visible de la campanya de JxC, ha recordat que “en Quim és un lluitador” i ha explicat que va acceptar la proposta de Forn de presentar-se a les municipals perquè “necessitem la millor cara de Barcelona”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions municipals 2019 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column]

Torra i Puigdemont fan costat a Forn

L’acte ha omplert l’Aliança del Poblenou amb prop de 800 persones i la plana major de JxC. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha abraçat la candidatura i ha recordat que Forn va convidar-lo a encapçalar el projecte d’El Born Centre de Cultura i Memòria l’any 2011. Torra també ha reclamat que Barcelona tingui un projecte republicà: “Vull que Barcelona se situï al costat del president. Us necessito. Barcelona us necessita, Catalunya us necessita”.

Des de Waterloo (Bèlgica), també ha pres la paraula l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. A través d’una vídeoconferència, Puigdemont ha carregat implícitament contra el govern d’Ada Colau perquè, ha dit, hi ha líders europeus que no reconeixen la ciutat: “Em diuen: Què està passant a Barcelona? On és Barcelona?”.

Per això, l’expresident català ha reclamat a Forn, Artadi, Munté i Mascarell que “és el moment de posar al dia Barcelona i dir ‘Barcelona is back’ amb força i ambició”. Puigdemont també ha destacat la feina de Forn quan va ser conseller d’Interior durant els atemptats del 17-A: “Alguns no li van perdonar aquell èxit policial tan rotund”.

Record per a Forn i la resta de presos

Sobre la resta de membres de la llista, l’expresident ha reivindicat l’“equip sobre el terreny” que liderarà Artadi mentre Joaquim Forn està “en unes condicions difícils” a la presó. Com que el candidat no pot ser als actes, JxC vol que hi sigui present amb fragments de vídeos de quan era regidor a l’Ajuntament i conseller d’Interior. A més, durant la presentació de JxC, les referències als líders polítics empresonats, als que són a l’estranger  i al judici del procés han estat constants.

Abans dels parlaments dels polítics, 25 ciutadans han mostrat el suport al projecte de Forn. Entre aquestes persones, hi ha Jordi Martí i Francina Vila (regidors del PDeCAT), la periodista Pilar Calvo o Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont.