Esquerra Republicana i Nova – Nou Futur han signat aquest dijous un acord per configurar una candidatura conjunta per a les eleccions municipals. El candidat republicà, Ernest Maragall, i l’exportaveu dels comuns al Parlament compareixeran conjuntament aquest divendres per anunciar els detalls de l’acord, que situarà Alamany com a número dos de la llista. Totes dues formacions han negociat l’acord durant setmanes i, finalment, s’ha concretat. Encara es desconeix quins altres noms de Nova entraran a la llista i en quines posicions.

L’acord l’han signat, per part d’Esquerra, el president de la Federació de Barcelona, Robert Fabregat, i la vicepresidenta segona d’Acció Política, Pilar Vallugera. Per part de Nova, el fundador i president de la formació, Marc Grau, i Gina Driéguez. L’anunci ha arribat després de setmanes de negociacions i s’ha anunciat poques hores abans de la compareixença conjunta del tàndem que formaran Maragall i Alamany.

La designació d’Alamany confirma la tendència d’aquestes eleccions, en què els números dos de gairebé totes les llistes estan ocupats per dones.