El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha confirmat que l’exdiputada dels comuns Elisenda Alamany serà la número dos a la llista dels republicans a les eleccions municipals del 26 de maig. ERC i Nova – Nou Futur, la formació d’Alamany, van signar aquest dijous un acord per concórrer junts. “Avui no sumem, avui multipliquem”, ha afirmat Maragall, que ha comparegut amb Alamany per escenificar el tàndem.

“La conec poc, però el poc que hem coincidit em diu que és un encert de fons”, ha assegurat el candidat, que ha destacat la coincidència ideològica i de programa amb Alamany, una entesa que suma “la Barcelona del 15-M i la de l’11-S”. Per Alamany, aquestes “dues realitats” representen “la Catalunya del 80 % que vol decidir lliurement el seu futur” i ha defensat el pacte ERC-Nova com “una aliança estratègica a Barcelona en clau de país”.

Elisenda Alamany ha evitat respondre a les crítiques que el seu fitxatge per ERC ha generat en l’òrbita dels comuns. “Encaro els debats polítics de manera política, no en termes personals”, ha afirmat la número dos de Maragall, que ha demanat “no caure en retrets” sinó “estar a l’altura del moment excepcional que viu Catalunya”. El candidat ha afirmat que l’acord amb Alamany situa ERC “en condicions de guanyar” i ocupar “un lloc central” en la política municipal.