Manuel Valls ha anunciat a betevé que vol incorporar algun representant de la comunitat gitana a la seva llista per a les eleccions municipals 2019. El candidat de Valls BCN 2019, que té el suport de Cs, ho ha explicat després d’una reunió llarga amb l’Associació de Gitanos del Bon Pastor en què també hi ha assistit la seva número dos, María Luz Guilarte.

Valls ha dit que farà “propostes d’aquí a uns quants dies”, però ha reblat que vol comptar amb “la joventut que ve del poble gitano” dins de la seva candidatura per “lluitar contra el racisme”. També ha dit que “el Consell del Poble Gitano ha de ser una realitat a l’Ajuntament”.

Valls vol expulsar els gitanos en situació irregular

Una de les crítiques que acompanya Manuel Valls des de la seva etapa com a polític a França té a veure, precisament, amb la comunitat gitana. Quan Valls va ser ministre de l’Interior va promoure l’expulsió de milers de gitanos d’origen romanès que havien arribat a territori francès.

En la mateixa línia, després d’haver escenificat la bona sintonia amb el poble gitano barceloní, Valls ha assegurat que si és alcalde posarà fi als assentaments que hi ha a Barcelona per raons d’“insalubritat”. A més, ha assegurat que posarà a disposició d’Estrangeria les persones dels assentaments perquè “l’Ajuntament no és qui té la política d’expulsió” de les persones en situació irregular.