La candidata de la CUP Capgirem Barcelona a les eleccions municipals del 2019, Anna Saliente, s’ha compromès a fer una “oposició frontal a la marca Barcelona” si entra com a regidora al consistori. Saliente ha assegurat que els regidors cupaires seguiran fent “una oposició constructiva” en el proper mandat i alhora actuaran com a “dic de contenció davant del capitalisme, el neoliberalisme, el masclisme, i el feixisme”. També ha dit que no permetran que “els partits a qui els agrada anomenar-se d’esquerres” posin la ciutat en mans de “l’especulació turística”. Ha estat el primer acte polític en què participa la candidata de la CUP Capgirem Barcelona des que va ser escollida per la militància a principis de febrer.

Anna Saliente ha estat una de les candidates de la CUP que aquest dijous al vespre han participat en un acte a les Cotxeres de Sants. També hi han intervingut els candidats per Girona, Lluc Salellas, i per Lleida, Rosa Peñafiel. La intervenció final ha anat a càrrec del diputat de la CUP al Parlament, Carles Riera, que ha justificat la renúncia dels cupaires a presentar-se a les eleccions generals i les europees. “En aquests moments, al Congrés dels Diputats, no és possible fer polítiques de bloqueig ni defensar el dret a l’autodeterminació. El nucli de PP, PSOE i Ciutadans no ho permet”. Per Riera, l’única manera de superar el bloqueig és “des de baix i per l’esquerra, des de cada poble i des de cada Ajuntament”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions municipals 2019 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column]