El primer tinent d’alcalde de Barcelona i candidat del PSC a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona no ha titubejat gens a l’hora de dir que “Junts per Catalunya és més antisistema que els comuns”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Collboni ha fet aquesta pregunta enlaire: “Avui quin és el partit més antisistema? Junts per Catalunya o els comuns? Un partit que té el seu líder pròfug de la justícia o un partit que governa a Espanya i a Barcelona des de fa vuit anys”.

En referència a la candidatura de Xavier Trias, ha etzibat que “algú somia de repetir l’esquema del 2015, que no es repetirà”. I ha afegit que “fer un pols amb el vell esquema no funcionarà perquè el país ha canviat, els partits han evolucionat i els candidats no són els mateixos”.

De fet, sobre Junts, ha dit que “és un partit que està tirat a la muntanya. Acaba de trencar un govern de la Generalitat, mentre que els comuns i Podem governen a Espanya i l’Ajuntament de Barcelona des de fa 8 anys.”

Si no és alcalde, anirà a l’oposició

Collboni també ha valorat positivament la feina feta amb els comuns. Admet que el seu programa i el dels comuns són diferents, però celebra que durant els darrers anys han trobat “punts en comú” per poder governar.

I, de cara a les municipals, considera que “l’important és guanyar”, però si no guanya, ha dit, anirà a l’oposició, “com correspon”. En tot cas, ha deixat clar que vol contribuir a la governabilitat de la ciutat i que hi hagi govern a Barcelona.

Confia en ERC per aprovar els comptes municipals

Pel que fa als pressupostos, Collboni admet que estan pendents d’ERC, però confia que tiraran endavant perquè el govern ha acceptat “pràcticament tot” el que la formació els havia demanat. Ara bé, desvincula l’aprovació d’aquests comptes dels de la Generalitat i, en aquest sentit, avisa que “poden esperar asseguts” si esperen a donar suport als comptes municipals a tenir el del PSC a l’altra banda de la plaça.