Anna Grau candidata ciutadans eleccions municipals 2023 barcelona

La diputada Anna Grau fa el pas i es presentarà a les primàries de Ciutadans per ser la candidata a l’alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals del 2023. Ho ha comunicat a la reunió del comitè autonòmic del partit taronja aquest dilluns. També ho ha fet en una piulada a Twitter en què ha demanat “un vot de confiança” a la militància. En el tuit adjunta l’entrevista a ‘La Vanguardia’, on ha fet públic el pas d’anar a les primàries.

Les primàries encara no tenen data, però tot apunta que es faran a finals de gener o principis de febrer. Serà un dels primers actes després del procés de refundació del partit, previst per mitjans de gener. Grau ja va expressar fa unes setmanes la predisposició a ser la candidata de Ciutadans a Barcelona després de la revolta interna al grup municipal a l’Ajuntament, que va acabar amb la renúncia de l’aleshores cap de llista Luz Guilarte.

Fer primàries és la reivindicació que ha fet sempre el líder actual de Cs a l’Ajuntament, Paco Sierra, que el partit va expulsar després d’apartar Guilarte de la presidència del grup municipal. L’expulsió encara no és ferma. Els estatuts de Ciutadans fixen que, per fer primàries, cal un mínim de 400 militants, xifra que no es té a Barcelona. Per això, la direcció va justificar que s’escollís Guilarte sense fer-ne, però ara s’avé a organitzar-les per la situació que el partit viu a la ciutat.

Carrizosa: “Valls va ser un error”

En la mateixa línia del que Anna Grau ha apuntat a ‘La Vanguardia’, el líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha dit aquest dilluns que l’aposta per Manuel Valls el 2019 “va ser un error” perquè “va donar els vots gratis a Ada Colau”. Carrizosa ho ha dit en una entrevista a TVE, en què ha assegurat que prioritzaran el model de ciutat i no l’independentisme a l’hora dels pactes. I ha assegurat que “Xavier Trias va ser millor que Colau perquè ha estat nefasta”.