Poc més de cinc minuts. És el que ha durat el debat sobre el pressupost municipal per al 2023 en una Comissió d’Economia extraordinària, aquest dimecres, en què no s’ha resolt la incògnita de quins suports tindrà. Ha estat el penúltim tràmit abans de la votació definitiva que es farà al ple de divendres. ERC s’ha reservat el vot fins al plenari, igual que Cs i Valents, mentre que Junts i el PP hi han votat en contra.

El pressupost anirà al ple, de moment, amb l’únic suport dels dos socis de govern (BComú i PSC), en espera d’un possible acord amb ERC. El republicà Jordi Castellana pràcticament no ha intervingut i ha reiterat que comunicaran el vot aquest dijous. Des del govern, el regidor de Pressupost, Jordi Martí Grau, ha insistit que les converses amb Esquerra “van prou bé” i que esperen poder arribar a un acord abans del plenari.

Junts i PP hi voten en contra

Com ja van fer públic dilluns, Junts ha optat pel vot en contra i denuncien que el govern municipal no els ha acceptat més de la meitat de les al·legacions presentades. “La nostra idea de ciutat és molt diferent de la que vostès expressen”, ha apuntat Ferran Mascarell (Junts). Des de Cs, Julia Barea ha dit que els comptes no s’alineen amb les necessitats de Barcelona i ha instat el govern a “refer” els números.

Martí Grau li ha replicat que fins al ple “no hi ha espai per modificar” el pressupost i que han acceptat “allò que encaixa amb el model de ciutat” que recullen els comptes. També des del PP, Óscar Ramírez ha justificat el vot en contra perquè només s’han acceptat “una petita part” de les al·legacions presentades. Valents ha deixat la intervenció per al debat al plenari.

Taxes i impostos també al ple

La comissió també ha enviat al plenari les ordenances fiscals per al 2023, que preveuen una congelació de taxes i impostos municipals, amb l’únic suport de comuns i socialistes. ERC, CS i Valents han fet reserva de vot, mentre que Junts i el PP hi han votat en contra perquè no s’ha acceptat rebaixar tributs.