colau candidata bcomú eleccions municipals 2023

L’alcaldessa, Ada Colau, és l’única aspirant que s’ha presentat a les primàries de Barcelona en Comú per liderar la llista de la formació a les eleccions municipals del 2023. El comitè electoral només ha rebut la candidatura de Colau en les primàries que es van obrir a finals de novembre. Tot i no tenir cap rival, el procés culminarà el 30 de març amb la presentació de la llista després de fer votacions.

Un cop confirmada una única candidatura, Colau haurà de fer ara trobades amb els activistes de Barcelona en Comú. Les reunions es faran entre el 9 de gener i el 10 de febrer i l’alcaldessa i líder de la formació haurà d’explicar els projectes que vol fer i escoltar i recollir propostes de perfils per a la llista. D’aquestes trobades n’haurà de sortir una candidatura formada per la cap de llista i un equip d’entre cinc i 20 persones, que és la que es validarà en les votacions del partit.

La continuïtat de Sanz, Pérez i Badia

Ada Colau arriba a les primàries després que al maig BComú li va demanar que repetís com a candidata per tercer cop, petició que l’alcaldessa va acceptar. En la llista caldrà veure quins regidors repetiran. N’hi ha que ja fa dos mandats que estan a l’Ajuntament i s’hauran de sotmetre a una votació de la militància —encara sense data— per optar a un tercer. És el cas de les tinentes d’alcaldia Janet Sanz i Laura Pérez i el regidor Eloi Badia, que van entrar al govern el 2015 com a membres de BComú.