“El primer que vull canviar és l’alcaldessa. Fora Colau”. Són les primeres intencions de la diputada de Ciutadans Anna Grau després de confirmar que es presentarà a les primàries del partit per ser la candidata per Barcelona a les eleccions municipals del 2023. En una compareixença al Parlament, Grau ha deixat clar que “la meva prioritat és fer fora Ada Colau de l’Ajuntament de Barcelona” quan se li ha preguntat pel seu projecte.

Grau ha dit que va dubtar molt abans de fer el pas a la política municipal, però que ho va fer empesa pel suport que té dins del partit (va ser la compromissària amb més vots per anar a l’assemblea de refundació de Cs, al gener). També s’ha referit a la crisi de Cs a l’Ajuntament, després de la renúncia de Luz Guilarte per una revolta interna al grup, i ha dit que vol ser “la candidata de tots els afiliats”.

Vull que Ciutadans torni a ser el que sempre hauria d’haver estat abans d’una dramàtica desviació del camí per unes persones que van adulterar el nostre projecte”
Anna Grau, diputada de Cs al Parlament

Les primàries, del 23 de gener al 19 de febrer

Anna Grau ha comparegut acompanyada del líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, que ha anunciat que les primàries per triar candidat a Barcelona es faran del 23 de gener al 19 de febrer, després de la refundació del partit. Carrizosa ha dit que la direcció serà neutral, però ha destacat les virtuts d’Anna Grau com “un dels bastions de Ciutadans a Catalunya”.