L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha volgut refredar la proposta de reconvertir en habitatges les oficines del 22@ que han quedat obsoletes. “Demanaria una mica de prudència. Un planejament no s’improvisa en dos dies, ni es modifica perquè la conjuntura econòmica canviï”, ha argumentat. L’alcalde respon així la proposta que ha fet el 22@ Network BCN, que agrupa les empreses instal·lades al districte tecnològic, després de saber-se que el 16 % de les oficines de Barcelona han quedat antiquades.
Collboni reconeix que ara “conjunturalment” pot haver-hi més oferta que demanda, però fer canvis no és “fàcil ni ràpid”. A més, recorda que el planejament urbanístic del 22@ actual s’ha treballat durant tres o quatre anys, i s’ha elaborat amb un consens polític “rellevant” dins de l’Ajuntament i amb “molt de diàleg”. També ha explicat que actualment al 22@ ja s’ha canviat “substancialment” la proporció entre oficines i habitatges. Si inicialment era d’un 90 % d’oficines i un 10 % d’habitatges, al 22@ Nord ja és d’un 55 % versus el 45 %.
Calen espais on anar a treballar
L’alcalde també defensa que Barcelona ha de tenir espais econòmics. “Els ciutadans hem de poder treballar a llocs si volem fer possible la ciutat dels 15 minuts“, argumenta, i recorda que “la mixtura d’usos és un dels senyals d’identitat” de Barcelona. Collboni insisteix que la prioritat del govern “és produir habitatge protegit i afavorir la creació d’oferta, també privada”, i posa d’exemple la creació d’un comitè d’experts per assessorar al govern municipal en aquesta matèria.