El president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera, s’ha referit aquest dimecres als pactes de govern a l’Ajuntament de Barcelona. En una entrevista a TVE, Sirera ha criticat el possible acord a tres bandes entre el PSC, BComú i ERC i creu que “si Collboni incorpora els comuns estarà faltant a la paraula donada”. El líder municipal del PP ha assegurat que abans de la investidura, “Collboni es va comprometre amb mi que no governaria amb Colau”. Ha advertit que malgrat “està en el seu dret, la meva actitud cap a Collboni i el PSC canviarà”. Finalment, ha titllat aquest possible pacte com “un error” i creu que, si s’acaba materialitzant, “Barcelona ho passarà malament”.

Creu que el PSC podria votar a favor de la proposició sobre la llei d’amnistia

Sirera també s’ha referit a la proposició sobre la llei d’amnistia que Junts i ERC presentaran aquest divendres al ple municipal. I veu possibilitats que el PSC hi voti a favor. “No veig perquè no ho ha de fer, quan el seu líder —Pedro Sánchez— s’ha compromès amb els separatistes”.

Sirera ha criticat que el PSOE estigui disposat a acceptar els condicions de Junts per aconseguir la investidura i creu que l’amnistia “és una cosa molt gruixuda i que va en contra de la igualtat de tots els ciutadans”. El líder del PP també ha reconegut haver tingut converses amb regidors i diputats de Junts, però només “per tafaneria” i sense afany negociador.