Collboni

(ACN) El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat aquest dijous que la recuperació de l’economia a Barcelona passa per “avions i vacunes per ajudar els sectors que estan patint de forma més intensa la parada de l’activitat”, com són, ha dit, el turisme i les fires.

En la seva intervenció en la jornada “Sostenibilitat i digitalització” del diari ‘Expansión’, Collboni ha recordat que la ciutat ja ha fet proves pilot en àmbits com la cultura, amb el concert de Love of Lesbian, i en l’esport. Ara, diu, “ho farem en l’àmbit econòmic per accelerar una desescalada de la forma més segura possible perquè és una emergència econòmica i social”.

Aposta per la digitalització

Collboni també ha apuntat com un “repte” de l’economia i “fonamentalment” de Barcelona la necessitat de diversificar l’activitat i adaptar-la a la digitalització i la sostenibilitat. El tinent d’alcalde ha recordat que a principis de l’any passat la ciutat (just abans de l’inici de la pandèmia) va començar a impulsar el Barcelona Green Deal i que la pandèmia ha permès “reforçar” els objectius proposats.

En aquest sentit, ha subratllat que Barcelona es troba “molt ben posicionada” per abordar la digitalització i la sostenibilitat per a la lluita contra el canvi climàtic des de l’àmbit econòmic”. Ha remarcat que el pla de l’Ajuntament suposarà un total de 672 milions d’euros fins al 2023 en promoció d’àrees de desenvolupament de la ciutat com, per exemple, el 22@, el barri de la Marina o el Bon Pastor i la Sagrera.