El Departament de Salut administrarà la vacuna de Moderna als guàrdies civils i policies nacionals destacats a Catalunya a partir del proper dilluns, han informat fonts coneixedores de l’organització de la immunització. La vacunació a la demarcació de Barcelona serà a la comissaria de la Policia de la Zona Franca.

Una ordre del TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar a la Generalitat dimarts passat que en el termini de 10 dies garanteixi la vacunació als agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Catalunya amb la mateixa proporció que els Mossos d’Esquadra.

Segons el propi TSJC, basant-se en un informe de Salut, el 22 d’abril s’havien vacunat el 80,3 % dels Mossos, el 71,2 % dels agents de Policia Local i el 79,1 % dels de la Guàrdia Urbana de Barcelona. El percentatge en la Policia Nacional era del 9,9 % i en la Guàrdia Civil, del 6,3 %. El govern català ja va explicar que si no s’havia vacunat amb igual proporció era perquè no els havia arribat el cens del col·lectiu policial espanyol que treballa a Catalunya.

Els sindicats policials satisfets amb la sentència

Els sindicats policials Jupol i Jucil han afirmat que ja s’ha començat a sol·licitar el cens dels agents a vacunar en els propers dies i, segons els ha informat la Guàrdia Civil, les vacunacions començaran a partir de dilluns. La secretària regional de Jucil a Catalunya, Milagros Cívic, ha manifestat la seva “satisfacció per l’inici del procés de vacunació a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional destinada a Catalunya“.

Els sindicats van denunciar davant la Justícia que no s’estaven vacunant els agents dels cossos espanyols a Catalunya. Des dels sindicats han lamentat que hagin hagut d’acudir als tribunals “per aconseguir el que és just i els correspon per dret”. També han criticat la conducta del Govern i denuncien “les difamacions que està abocant contra els dos cossos”.