Quan queden menys de 24 hores per al desnonament del Gimnàs Sant Pau, l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que ha demanat al jutjat que l’ajorni. Ho han explicat el regidor de Presidència, Jordi Martí, i la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez.

Una oferta de més de 9,7 milions d’euros

Jordi Martí ha detallat que l’Ajuntament ha ofert a la propietat més de 9,7 milions d’euros i que el govern municipal continuarà negociant. Una acció que, diu, no està sent fàcil. Jordi Martí ha especificat que “amb els diners públics no s’hi pot jugar” i que, per tant, aquest és el preu que s’ha taxat i que totes les despeses “s’han de poder justificar”. Tot i això, insisteix que el diàleg està obert i afirma que s’està “molt a prop de trobar una solució”.

L’objectiu del consistori, malgrat el que pugui passar en les properes hores, és que l’activitat social del Sant Pau es mantingui. El govern municipal, però, no ha especificat si s’estudia la possibilitat de buscar un altre emplaçament per dur a terme el projecte.

Pressió per evitar el desnonament

Durant les darreres hores la pressió al govern de Colau per evitar el llançament ha arribat des de les entitats i també des dels grups municipals. Aquest dimecres l’alcaldessa, Ada Colau, ja va assegurar que s’havien intensificat les negociacions. Recordem que l’Ajuntament havia ofert 9,5 milions d’euros als propietaris per l’immoble. Ara, aquesta xifra ha pujat fins als 9,7 milions.

Una amenaça que ve de lluny

Una de les qüestions que més han criticat al govern municipal és que no hagi mogut fitxa abans per evitar la situació “in extremis” a la qual s’ha arribat. Fa sis anys que hi ha l’amenaça del llançament i els impulsors del projecte consideren que “s’han desaprofitat totes les oportunitats a l’hora de negociar”. Jordi Martí ha defensat que la posició del consistori ha estat sempre “acompanyar el Sant Pau des de primera línia”. La regidora Laura Pérez creu que s’està en un “bon punt”, perquè “s’ha passat de la negativa per part de la propietat a vendre” a un diàleg.