Sense sostre durant el confinament

La nit del proper 19 de maig la Xarxa de Persones sense Llar (XAPSLL) i l’Ajuntament organitzaran el recompte de persones sense llar 2021. Una acció que es fa des de fa uns anys amb l’objectiu de conèixer el nombre de persones que dormen al carrer a Barcelona, detectar els espais on pernocten i sensibilitzar sobre la seva situació. Ara ja s’ha obert el registre perquè els voluntaris que vulguin s’hi puguin apuntar. Estarà obert fins a dos dies abans, el 17 de maig, i es calcula que es necessiten 1.000 persones. S’ha habilitat un correu electrònic per resoldre dubtes: RecompteBarcelona@bcn.cat.

La ciutat, dividida en 287 zones

Els voluntaris que hi participin podran triar el barri que volen cobrir en el moment de fer la inscripció. La ciutat s’ha dividit en 287 zones i a cada una hi haurà un equip d’entre dues i quatre persones. L’horari del recompte serà de 0 a 2 h, però a les persones que s’hi apuntin se les convocarà dues hores abans, a les 22 h per repartir tot el material i explicar el funcionament.

Les dades es recolliran de forma telemàtica

La tasca dels voluntaris serà principalment comptar les persones sense sostre que es trobin a la zona que se’ls ha assignat. Hauran d’anotar el lloc exacte i el sexe. Tot ho faran per mitjà d’una aplicació mòbil i, per aquest motiu, es demana a les persones voluntàries que portin el seu telèfon amb la bateria carregada.