El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha reclamat al govern de la Generalitat més inversió en habitatge per poder ampliar el parc públic de lloguer. Collboni ho ha reivindicat acompanyat d’alcaldes socialistes de l’àrea metropolitana, que s’han compromès a impulsar —després de les eleccions municipals 2023— un pacte metropolità per coordinar els ajuntaments en matèries com l’habitatge, l’economia o el canvi climàtic.

“El repte d’ampliar el parc públic de lloguer serà metropolità o no serà”, ha dit Jaume Collboni, que ha assegurat que “de forma constructiva, dialogant i exigent” demanaran a la Generalitat “que faci polítiques d’habitatge”. “Els ajuntaments hi posarem el sòl i pressupostos, i el govern de Pere Aragonès que faci la seva part”, ha sentenciat Collboni, que ha recordat el compromís d’impulsar 25.000 habitatges en vuit anys a Barcelona.

Presidir l’AMB “amb consens i sense imposicions”

En el mateix acte —que s’ha fet al Parc del Molinet de Santa Coloma de Gramenet—, Jaume Collboni ha recordat que si aconsegueix ser alcalde de Barcelona li tocarà presidir l’Àrea Metropolitana, i ha anunciat el compromís de fer-ho “sense imposicions, de forma dialogada i amb consens”. “Hem de tornar a l’època quan l’AMB era pacte i consens entre ajuntaments”, ha dit Collboni, que ha defensat que això serà possible si hi ha “una hegemonia socialista clara”.

Han acompanyat Collboni l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i la de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, així com l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, entre d’altres.