L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, afirma que Barcelona serà “la primera ciutat” de l’estat espanyol a “aplicar ràpid i amb la màxima ambició” la nova llei d’habitatge aprovada pel Govern espanyol aquesta setmana. En aquest sentit, la candidata de BComú a les eleccions municipals 2023 és contundent: “No ens tremolarà el pols, no serem ambigües, farem el màxim esforç i posarem tots els recursos de l’administració municipal perquè cap fons voltor ni especulador s’escapi d’aquesta llei“. Colau ha interpel·lat els seus rivals i els ha demanat que defineixin la seva postura.

Demano que els altres candidats siguin igual de clars en l’aplicació de la llei, en la celeritat, en la màxima ambició, encara que això signifiqui enfrontar-nos a especuladors i fons voltor”
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció.

L’alcaldessa assegura que, durant els vuit anys de govern, “Barcelona s’ha situat com a ciutat de referència en tot l’estat en polítiques d’habitatge“. Diu que han après dels moviments socials que “ja feia anys que treballaven en aquesta problemàtica, com per exemple la Unitat Antidesnonaments, que ha permès evitar-ne milers de desnonaments”.

Colau afegeix que “totes les querelles de fons voltor que ens intenten amenaçar no ens han fet tremolar, sinó que ens han fet refermar-nos en la nostra voluntat de continuar conquerint el dret de l’habitatge“.

“Sabem que soles no podem, haurem de pactar”

Colau assegura que, des que van entrar al govern al 2015, aconseguir una llei que regulés els lloguers com en altres països “es va convertir en una prioritat, i des de llavors hem estat fent pressió per aconseguir-ho”.

L’alcaldessa conclou que es tornen a presentar “per guanyar i per continuar avançant en polítiques progressistes que avui dia són motiu d’orgull de ciutat i referent internacional”. Afegeix, però, que per aplicar aquestes lleis “sabem que soles no podem, i que haurem de pactar. Però som l’única força que garanteix un pacte d’esquerres“.

Les causes judicials obertes i arxivades contra l’alcaldessa Colau i el seu govern
Els jutjats tenen almenys tres causes obertes contra l’alcaldessa, Ada Colau, i membres del govern municipal.