El candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, considera que el cas de Laura Borràs, suspesa i condemnada pel cas de les contractacions irregulars a la Institució de les Lletres Catalanes, no l’afecta. “Borràs no és una motxilla”, ha dit, en la seva cursa a l’Ajuntament. És la primera vegada que Trias s’ha pronunciat sobre el cas, després del veredicte del TSJC. Ho dit en una trobada organitzada per Barcelona Global.

Una nova consulta ciutadana per la unió del tramvia

Trias ha posat sobre la taula de nou la possiblitat d’organitzar una nova consulta sobre la unió del tramvia si és escollit alcalde, com ja va dir a betevé el desembre passat. El de Junts ha explicat que “si m’atavalen molt” faria la consulta ciutadana i faria campanya pel ‘no’. Creu que tirar endavant l’enllaç del tramvia seria “llençar els diners que es necessiten per altres coses”, i ha afegit que en cap cas es veu en cor de dir a la gent de la Diagonal que tornarà a aixecar l’avinguda ja reformada per implementar pel tramvia.

“No suprimiré la pacificació de Consell de Cent”

Pel que fa una de les actuacions estrella del govern de Colau, Trias ha dit que si és alcalde no desfarà la pacificació de Consell de Cent, però sí que retornarà els xamfrans per a la càrrega i descàrrega. “No estic en contra de les superilles, és la senyora Colau qui està destruint el concepte de superilles”, ha etzibat.

“Anar contra els poderosos no té sentit”

El candidat ha criticat que el govern de Colau ha entrat en un guerra amb l’empresa Aigües de Barcelona, amb qui ha assegurat que després “s’haurà de pactar inversions perquè estem en sequera.” Per això, Trias ha sentenciat que “anar contra els poderosos no té sentit”.