Llibreries Sant Jordi estiu

(ACN) El passeig de Gràcia, l’Arc de Triomf o la plaça Reial seran alguns dels escenaris de Sant Jordi aquest any a Barcelona. Serà un Sant Jordi “menys eufòric”, però que “sens dubte” se celebrarà, segons ha assegurat el president del Gremi d’Editors de Catalunya, Patrici Tixis, en una conversa de la sèrie ‘Diàlegs on line’ amb el periodista Víctor Fernández organitzada per l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC).

Tixis ha explicat que un tram del passeig de Gràcia es tancarà, i que a l’Arc de Triomf i la plaça Reial hi haurà espais on es podran remenar llibres i els autors podran signar, en espera de decidir-ne “quatre o cinc més”. A més, les llibreries podran posar una parada a la porta de la botiga des de dos dies abans de Sant Jordi.

Aquests tres espais no seran els únics que acolliran activitat aquest Sant Jordi. Els llibreters han proposat una desena d’indrets de la ciutat grans i delimitats que tindran l’accés controlat.

El pla ja és en mans del Procicat

Tixis ha explicat que el sector ha elaborat un pla que ja és en mans del Procicat, “que ens ha felicitat”. El president del Gremi d’Editors espera que l’organisme governamental hi doni el vistiplau definitiu almenys una setmana abans de Sant Jordi. Abans de Setmana Santa ja es va acordar que es podrà celebrar.

També ha admès que no serà la festa del llibre i la rosa prèvia a la pandèmia —per bé que ha assegurat que també hi haurà parades de roses—, però ha augurat que la festa, ni que sigui més calmada, es podrà fer perquè durant la pandèmia ha quedat clar, al seu parer, que el llibre és un article de primera necessitat que el públic vol.