La vacunació amb AstraZeneca s’ha tornat a suspendre, ara, per als menors de 60 anys. Així ho han acordat el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes. La decisió arriba després de l’informe de l’EMA sobre les trombosis cerebrals.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat que encara s’ha de determinar com avançarà el pla de vacunació per a aquelles persones menors de 60 anys a qui ja s’havia administrat la primera dosi del vaccí d’Oxford.

Segons diu, estan pendents d’estudis que avalin l’administració d’una segona dosi amb una altra vacuna. Tampoc no descarten la possibilitat que les persones ja vacunades es quedin amb aquesta primera dosi, que representa que proporciona un 70 % de protecció. En tot cas, estan en espera de la decisió que prenguin les autoritats europees.

Relació dels casos de trombosi amb la vacuna d’AstraZeneca

Aquest és el nou escenari després que dimecres, l’Agència Europea de Medicaments confirmés un “possible vincle” d’AstraZeneca amb els casos inusuals de trombosi detectats en algunes persones que havien rebut la vacuna. Tot i això, tant l’organisme europeu com Sanitat insisteixen que els beneficis són molt superiors als riscos d’efectes secundaris.