La presidenta del Grup Municipal de BComú, Ada Colau, s’ha mostrat “molt preocupada i molt decebuda” per l’actitud de l’alcalde, Jaume Collboni. En una entrevista al ‘Cafè d’idees’, de TVE, assegura que els socialistes s’han oblidat de com van arribar al govern (amb els vots dels comuns) i també que no es pot governar Barcelona amb 10 regidors. “Els veig empatxats del seu nou rol de govern i que han perdut una mica el món de vista”, ha assegurat.

Colau manifesta en un to contundent que al govern de Collboni “se’ls ha pujat el càrrec al cap”. “Pretenien que aprovéssim els pressupostos sense negociar-los. És una falta de respecte grossa”, es lamenta. La líder dels comuns insisteix a reclamar un acord de mandat que inclogui ERC “d’alguna manera”. “No volem cadires”, afirma.

Sense cap reunió a la vista

Retreu que l’alcalde no vol seure a dialogar ni a negociar. Només li ha enviat un missatge de WhatsApp després de retirar la primera votació dels pressupostos, però sense posar data a cap trobada. Per això tem que això vulgui dir que prepara un acord amb TriasxBCN. “Ja li vaig advertir al juliol: ‘Com més triguis a fer un acord d’esquerres més difícil serà, perquè faràs més coses amb què no estarem d’acord'”, explica. I posa d’exemple l’ampliació de l’aeroport, eliminar el 30 % d’habitatge assequible a les noves promocions, o no fer més eixos verds. “Cada cop costa més”, admet.

L’acord entre PSOE i Sumar: “És molt potent”

Colau també ha valorat l’acord programàtic que han anunciat aquest dimarts el PSOE i Sumar per a la investidura de Pedro Sánchez i la reedició d’un govern de coalició. Considera que és molt potent. “És indiscutible que Díaz ha liderat una negociació que és un gran avenç en un context molt difícil”, diu, i en destaca aspectes com la reducció de la jornada laboral. També ha dit a Collboni que prengui nota del que és una negociació “de veritat” i que faci una “comparativa del tracte”.

“No vull ser ministra”

Sobre la possibilitat que aquest acord de coalició pugui convertir-la en ministra, Colau hi ha tornat a insistir: “No vull ser ministra. Ho he dit moltes vegades”. S’ha mostrat agraïda que la gent confiï en ella però assegura que no hi ha cap base. “No crec que la mateixa persona hagi d’estar a tot arreu”, diu, i afegeix: “En tot cas, els ministeris arribaran després de la investidura”.