L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, no vol presses per ampliar el govern municipal. Insisteix que la seva prioritat és formar un “govern progressista”, tal com, segons ell, han expressat els ciutadans a les urnes. Segons l’alcalde, però, això no exclou que pugui arribar a “acords de governabilitat o projectes concrets amb la resta de grups de l’oposició, especialment amb Junts“.

“Estem treballant i treballarem pas a pas. No són qüestions fàcils”, ha assegurat en una compareixença a l’Ajuntament. Precisament, Xavier Trias es va oferir dijous a l’alcalde per evitar que els comuns d’Ada Colau tornin al govern municipal

La prioritat de Collboni: els pressupostos municipals

Davant les crítiques de l’oposició, Collboni vol transmetre un missatge de tranquil·litat “a tothom” i afirma que l’alcalde “governa i governarà”. “El rumb és clar i els acords que eventualment es puguin produir es faran pensant en Barcelona“, assegura quan respon a les possibles interferències municipals per la negociació entre el PSOE i Junts a Madrid.

Per l’alcalde ara mateix la prioritat són els pressupostos. De moment, però, la exalcaldessa Ada Colau ja l’ha advertit que els comuns no aprovaran els comptes sense teixir abans un pacte de govern en clau progressista. La líders dels comuns ho va dir aquest dimarts en una entrevista al ‘bàsics’ de betevé, on va recordar la seva aposta per una entesa entre BComú, el PSC i ERC.