L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha explicat l’estratègia que seguirà el seu govern per mirar d’aprovar el pressupost de l’Ajuntament per al 2024: “Més diàleg, més diàleg, més diàleg”. Collboni ho ha dit dos dies després que l’executiu retirés de la votació els comptes municipals, davant del “no” en bloc de tots els partits de l’oposició. Amb la retirada del pressupost de l’última Comissió d’Economia (on els grups també van tombar les ordenances fiscals), ara el govern té més temps per seguir negociant amb els grups.

“Val la pena continuar dialogant, nosaltres ho farem”, ha assegurat Collboni, qui també ha admès que “encara no es donen les condicions per un acord”. Ara bé, l’alcalde s’ha refermat en mostrar-se optimista que el govern del PSC aconseguirà els suports necessaris per aprovar el pressupost més alt de la història del consistori. Collboni també ha tornat a assegurar que, de no aprovar-se, Barcelona perdria 715 M € en despesa corrent i inversions.

Estic convençut que arribarà l’acord perquè la resposta és més diàleg, més diàleg, més diàleg”
Jaume Collboni, alcalde de Barcelona

Més enllà del que acabi passant amb els comptes per al 2024, la primera prova de foc que haurà de passar la fórmula del “més diàleg, més diàleg, més diàleg” de l’alcalde serà la setmana vinent, al plenari del mes d’octubre. El Ple votarà les ordenances fiscals per a l’any vinent, que l’oposició va tombar en bloc a la comissió d’aquesta setmana. Si els grups tornen a votar-hi en contra, quedaran en paper mullat l’encariment de la taxa turística i l’acord per bonificar la taxa de terrasses als restauradors.