L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i la ministra de Ciència i Innovació en funcions, Diana Morant, han rubricat els protocols per construir un macrocentre de recerca del CSIC en l’àmbit batejat com a Ciutadella del Coneixement, el complex dedicat a la investigació que s’està impulsant a l’entorn del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

El macrocentre, que es començarà a construir a partir de l’any 2025 segons ha explicat Morant, acollirà dos instituts de recerca en salut del CSIC, així com també oficines i magatzems de la delegació del Govern espanyol. L’edifici s’aixecarà al carrer del Doctor Trueta, 20, on ara hi ha les instal·lacions del Parc Mòbil de l’Estat. En total, es construiran un 17.000 m² dedicats a la recerca, on treballaran més de 300 persones i 40 grups de recerca.

La signatura dels protocols s’ha fet aquest dimecres a l’Ajuntament de Barcelona, coincidint amb el dia de la lluita contra el càncer de mama. Aprofitant la data, Jaume Collboni ha assegurat que “la lluita contra les malalties també té a veure amb la investigació” i per això ha defensat “l’impacte social i en el benestar de les persones” el fet que l’Estat construeixi el centre de recerca. La ministra Morant ha lloat el projecte de la Ciutadella del Coneixement: “No construïm edificis sense res al darrere, fem just el contrari”.