Crítiques d’Ada Colau a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, un altre cop, per les relacions amb Israel. A la manifestació en defensa de Palestina i contra els bombardejos a Gaza, l’exalcaldessa i presidenta del grup municipal de BComú, Ada Colau, ha lamentat que “una de les poques coses que ha fet des que és alcalde és reprendre les relacions institucionals amb Israel“.

Colau considera que “és una decepció” i que Collboni ho ha fet “en el pitjor moment, ara que Israel està violant els drets humans i cometent un autèntic genocidi”. L’exalcaldessa ha reivindicat haver suspès relacions amb Israel en l’anterior govern municipal “perquè no es pot ser còmplice de l’apartheid”. Colau ha fet aquestes declaracions tot just aquest dissabte, quan s’ha arxivat la querella contra ella per aquesta qüestió. Recordem que Colau va suspendre l’agermanament amb Tel-Aviv al febrer, un vincle que Collboni va tornar a reprendre ja com a alcalde.

Colau: “La barbàrie no es respon amb barbàrie”

Colau ha fet aquestes declaracions als mitjans al passeig de Gràcia, pocs minuts abans que comencés la manifestació en què ha denunciat “els crims contra la humanitat i les violacions dels drets humans” d’Israel a Gaza. Allà ha condemnat “totes les morts, també els assassinats de Hamas”, però ha sentenciat que “la barbàrie no es respon amb barbàrie”. En aquest sentit, Colau considera que “ara la màxima prioritat és que s’aturin els bombardejos a Gaza” i ha demanat que totes les institucions es bolquin perquè Israel aturi l’acció militar perquè són “crims contra la humanitat i una violació massiva dels drets humans.