El candidat del PP a Barcelona per a les eleccions municipals 2019, Josep Bou, vol que la Guàrdia Urbana tingui una “brigada especial” amb entrenament militar. Segons ha explicat, aquesta unitat tindria 500 agents, entrenats per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, i es dotaria “d’armes llargues i armes automàtiques”, d’un uniforme específic i de vehicles de caire militar.

Bou ha assegurat que les actuacions no serien les “d’agent de proximitat, sinó més contundents”, i que la brigada disposaria d’una seu central (on hi hauria 100 agents), mentre que els 400 restants s’ubicarien en “punts estratègics” per dissuadir la criminalitat i poder donar una resposta més ràpida en cas d’atac terrorista.

Netejar Barcelona de delinqüència

El candidat popular també ha explicat que el reforç de la presència policial al carrer incidirà en l’erradicació dels narcopisos i del “top manta”. De fet, Bou ha dit que amb la nova unitat “netejaríem de delinqüència” els carrers de la ciutat i ha proposat traslladar els manters en pisos municipals: “L’Ajuntament té blocs sencers buits”, ha dit.

Josep Bou, a més, ha mantingut que la presència dels 500 urbans amb entrenament militar llançaria un missatge: “A Europa de l’Est i a Àfrica, que sàpiguen que a Barcelona no s’hi pot anar perquè ni manta, ni puntada de peu a la porta, ni travada de bossa”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Calendari eleccions municipals 2019: quan són?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/quan-son-les-eleccions-municipals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]