colau ple mocador palestí

L’exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assistit al plenari municipal d’aquest divendres amb un mocador palestí per mostrar la seva solidaritat amb Palestina. La presidenta del Grup Municipal de BComú ha denunciat els atacs de Hamas però també ha advertit que “l’Estat d’Israel està cometent un genocidi”. Colau, que dissabte va participar a la manifestació contra els bombardejos a Gaza, ha insistit que “la seguretat avui és un alto el foc”.

Justament aquest mateix divendres l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha fet una declaració institucional en què ha dit que Barcelona se suma a la petició d’un alto el foc humanitari, i ha ofert la ciutat com a “primer espai de trobada” per iniciar un diàleg a favor de la pau entre Israel i Palestina. 

Critica que hi hagi víctimes de primera i de segona classe

Durant la seva intervenció, Colau també ha dit que és inacceptable que a casa nostra es toleri que hi hagi víctimes de primera i de segona”. Ho ha fet en referència al PP. ““M’ha ferit la sensibilitat que el PP hagi fet referència a les víctimes de Hamas i no ha esmentat els més de 3.000 nens morts pels bombardejos d’Israel. Aquests nens existeixen, són víctimes. Mereixen que se’ls defensi també”. 

A banda de Colau, la regidora de BComú, Jess González, també ha anat al plenari amb un mocador palestí.