L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha ofert la ciutat com a “primer espai de trobada” per iniciar un diàleg a favor de la pau entre Israel i Palestina. Ho ha dit en una declaració institucional que ha llegit aquest divendres al Saló de Cent. Collboni creu que la cimera de ministres d’Afers Exteriors dels països de la Unió per la Mediterrània que se celebrarà a Barcelona el 27 i 28 de novembre pot ser un “primer pas” en aquesta direcció.

“Ofereixo Barcelona a Israel i Palestina, i a tota la comunitat internacional, per fer possible que aquesta cimera assoleixi un acord que permeti posar fi al sofriment de la població civil i, segon establir la base pera un nou acord de pau entre les parts enfrontades”, ha expressat l’alcalde. I ha afegit: “És l’hora d’implicar-nos per aturar l’escalada de violència”. “Barcelona, com a ciutat de drets humans i pau, assumeix la responsabilitat de ser el far que guiï els altres a buscar un món millor”, conclou la declaració.

Barcelona se suma a la petició d’un alto el foc humanitari

Collboni també ha anunciat que Barcelona se suma “com a primer pas”, a “la petició d’un alto el foc humanitari que permeti l’apertura de corredors per a l’ajuda essencial davant l’emergència que viu la població de Gaza”. En aquest sentit, recorda l’ajut extraordinari de 300.000 euros que ha enviat l’ajuntament per als refugiats palestins.

L’alcalde considera que “és l’hora de les ciutats”, que reivindica com espais de convivència i entesa. “No ens resignem. Volem i hem d’actuar”, afirma i es mostra convençut que “mai és tard per un nou acord. Mai és tard per a la pau”.