descompte t-usual t-jove 2023

Barcelona s’ha conjurat per demanar a l’ATM que mantingui congelades les tarifes del transport públic durant el 2024. Tots els grups municipals —tant de l’oposició, com el de govern— han votat a favor d’una proposta que Barcelona en Comú ha defensat al plenari del mes d’octubre per demanar la congelació i que es mantinguin, també, les bonificacions actuals del 50 % als títols de la T-Usual i la T-Jove.

Des del govern, la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha donat suport a la petició dels comuns, tot i que ha posat en dubte si “es pot tenir un transport públic bo, bonic i barat”. Per això ha recordat que per mantenir uns preus baixos al bus, el metro o a Rodalies “hem de fer una reflexió sobre la sostenibilitat financera del sistema”. Ada Colau (BComú) li ha respost que “hi ha diners” i que “és una qüestió de prioritats”.

Damià Calvet (TriasxBCN) també ha alertat que “congelar tarifes pot comprometre més inversions en el futur”, mentre que Elisenda Alemany (ERC) ha demanat a comuns i socialistes que parlin amb llurs homòlegs de l’Estat per incrementar el finançament del transport públic: “Per damunt de tot volem que els trens s’espatllin menys“. Víctor Martí (PP) ha proposat estendre la bonificació del 50 % també a la T-Casual i Liberto Senderos (Vox) s’ha mostrat “a favor del transport públic però no en contra del privat”.