El portaveu de Barcelona en Comú a l’Ajuntament, Jordi Martí Grau, ha assegurat que el grup manté el “no” a les ordenances fiscals que s’han de votar al ple de divendres. “Estan als antípodes del que vam proposar”, ha argumentat Martí, que veu “molt difícil” poder arribar a un acord amb el PSC abans del plenari. Els comuns es mantenen en espera del que pugui donar de si la trobada entre l’alcalde, Jaume Collboni, i la líder del grup, Ada Colau, que no té data fixada.

L’anunci de la trobada va motivar que BComú retirés del ple una reprovació a Collboni. Martí ha defensat el gest per “agafar aire i deixar que les converses continuïn”, tot i que ha afegit que la retirada del pressupost en comissió i la votació perduda amb les ordenances “recomanava una reprovació en majúscules”. El portaveu dels comuns ha reclamat obrir “converses serioses” per aconseguir un pacte d’esquerres a Barcelona i ha admès que l’anunci d’una possible reprovació va fer-los notar “un to diferent” per part del govern.

“Sánchez està més a l’esquerra que Collboni”

Jordi Martí ha defensat l’acord entre el PSOE i Sumar per governar Espanya i ha assegurat que el document signat aquest dimarts reprodueix algunes de les mesures implantades a Barcelona pels comuns. “Sembla que Sánchez està més a l’esquerra que Collboni”, ha sentenciat Martí. El portaveu dels comuns ha advertit l’alcalde que la geometria variable “és impossible” a Barcelona i l’ha instat a prendre una decisió sobre quin soci vol per governar.

En aquest sentit, Martí tem que si l’oferta de TriasxBCN a negociar ordenances fiscals amb Collboni prospera, el govern de Barcelona es decanti cap a una posició “contradictòria amb els acords d’àmbit espanyol”. “Els hauria de fer reflexionar”, ha dit.