terrassa barcelona

El líder de Vox a l’Ajuntament de Barcelona, Gonzalo de Oro, ha defensat que bars i restaurants mantinguin la bonificació del 75 % en la taxa de terrasses dos anys més “per recuperar els diners perduts”. Així ho plantejarà al govern de Jaume Collboni en un prec en el ple d’aquest divendres en què el partit tornarà a votar “no” a les ordenances fiscals com ja va fer en la Comissió d’Economia.

La bonificació del 75 % a la taxa de terrasses es va aplicar el 2020 per la pandèmia i s’ha mantingut fins ara. De cara al 2024, el govern del PSC ha pactat amb el gremi unes bonificacions en funció del nombre de taules. Si aquesta taxa es vota per separat al plenari, Gonzalo de Oro s’ha obert a donar-hi suport si el gremi creu que és “un acord just i raonable”.

Crítiques a Colau per voler reprovar Collboni

En roda de premsa a l’Ajuntament, el líder de Vox ha carregat contra l’exalcaldessa Ada Colau per voler reprovar Collboni al plenari. Finalment, els comuns van retirar aquesta proposta, però Gonzalo de Oro troba “ridícul” que Colau volgués reprovar un alcalde que “ho és gràcies a ella”. “No ha trobat el seu rol com a regidora”, ha apuntat de Oro: “Vol reprovar i pactar amb Collboni a la vegada”.