L’exalcaldessa de Barcelona i presidenta del Grup Municipal de BComú, Ada Colau, ha descartat ser ministra en un futur govern de Pedro Sánchez. “La decisió està presa. Jo no seré ministra“, ha dit amb contundència en una entrevista a ‘El món a RAC1’. Colau ha revelat que BComú li havia demanat “insistentment” que es plantegés la possibilitat de fer política a Madrid en un ministeri, però ho ha descartat. “M’ho he plantejat molt seriosament, he donat moltes voltes i m’he convençut que no seré ministra”, ha afirmat.

Assegura que vol seguir treballant perquè hi hagi un pacte d’esquerres a Barcelona i que la política de despatxos i d’actes protocol·laris dels ministeris és “la que m’engresca menys”. Tot i això, adverteix que no es retira: “Soc un animal polític”.

“Estic centrada en Barcelona”

Colau ha explicat que en la decisió hi han pesat motius de tota mena. Alguns són personals: “Vull viure la maternitat i la criança”. Assegura que ser a l’oposició li ha donat temps per gaudir dels fills i que aquest ha estat un element important a l’hora de decidir el seu futur. A la balança de no anar a Madrid, però, també hi ha Barcelona. “Soc una municipalista convençuda i estic centrada en Barcelona”, afirma.

Candidata a les eleccions municipals del 2027? 

Sobre la possibilitat de tornar a ser candidata a les eleccions municipals del 2027, Colau ha evitat respondre. “Queda massa lluny”, ha assegurat. Al moment, però, ha afegit: “Barcelona, per mi, sempre serà una prioritat”. Fins ara Colau sempre havia dit que aquest seria el seu tercer i últim mandat. El fet, però, de no guanyar els comicis podria fer que, finalment, canviés de parer.  

En ser preguntada sobre la possibilitat de fer política a la UE, de moment, no ho té previst. “No m’ho he plantejat, però si vull conciliar encara és més lluny”, ha dit.